Rundvlees met zoete sichuan peper saus
Een echt Chinees recept met de heerlijk pittigheid van sichuan pepers. Zorg voor het maken van dit recept dat je een goede wok hebt en alle ingredienten klaar hebt staan voor dat je gaat wokken. Dit is echt Chinees genieten!
Sichuan peper rundvlees
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 8 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 gram rundvlees
- 1 el chilibonen pasta
- 1 rode peper
- 1 tl sichuan pepers
- 1 el zoete chilisaus
- 1 el lichte sojasaus
- 2 tl maizena
- 100 ml runderbouillon
- 2 el plantaardige olie
- 1 lente ui
Cooking Directions
- Snij het rundvlees in kleine blokjes, ter grote van een dobbelsteen. Meng het vlees met de maizena
- Verhit de wok op een hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Doe 1 el olie in de wok en voeg het vlees toe. Wok het vlees in 5 min gaar en haal het uit de wok.
- Veeg de wok schoon met wat keukenpapier en doe 1 el olie in de wok samen met de chilibonen pasta, in ringen gesneden rode peper, zoete chilisaus, sichuan pepers en bouillon. Kook de saus in tot deze een stroperige dikte heeft.
- Voeg het vlees bij de saus en zorg ervoor dat elke stukje vlees een laagje van de saus krijgt.
- Serveer het vlees met witte rijst en fijn gesneden lente ui.