Sambal goreng Telor, eieren in pittige kokossaus
Een heerlijk bijgerecht voor een Indonesische rijsttafel. Naast je Rendang of Sambal Goreng Basah. Even geen vlees, maar heerlijke eieren in een pitte kokossaus. Deze versie is de Molukse variant. Deze is wat minder rood van kleur. Maar zeker net zo lekker, als het niet nog lekkerder is.
Sambal goreng Telur
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1/2 tl garnalenpasta (terasi)
- 2 blaadjes salam (daun salam)
- 2 plakjes laos
- 500 ml kokosmelk (santan)
- 1 tl suiker
- 1 bouillontablet
- 1 el asamwater
- 3 el olie
Cooking Directions
- Kook de eieren tot ze hard zijn. Pel ze en snij ze in de lengte doormidden.
- Snij de ui, knoflook fijn en fruit licht aan in 3 el olie. Voeg vervolgens de garnalenpasta, daun salam, laos en fijngesneden rode peper toe. Fruit nog 2 -3 min mee.
- Voeg de koksmelk toe samen met de suiker, bouillontablet en asamwater en laat zachtjes koken (ongeveer 5 min.). Let op dat de kokosmelk niet gaat schiften.
- Voeg de eieren toe en laat deze de laatste paar min mee sudderen.