Semur ayam zoete kip met ketjap

Dit recept is een echt familie recept. Het leuke van Indonesische of Molukse recepten is dat iedereen ze anders maakt en niemand weet hoe ze het precies doen. Het is altijd een beetje van dit en een beetje van dat. Toch heb ik een poging gedaan het in een recept te krijgen.
Semur Ayam
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram kip
- 2 el stroop
- 1/2 ui
- 1 el ketjap
- 1/2 tl noodmuskaat
- 1/2 stengel citroengras
- 1/2 tl citroensap
- 2 el olie
- 1 blokje kippen bouillon
Cooking Directions
- Snij de ui fijn en fruit deze aan in een braadpan met 2 el olie.
- Doe de kip erbij samen met de noodmuskaat en zout en peper en bak deze tot het een lekker krokant korstje heeft.
- Voeg de stroop, ketjap, citroengras, bouillon blokje en citroensap toe samen met een klein beetje water en laat 30 min sudderen met de deksel op de pan.
- Serveer de semur met gestoomde rijst of nasi kunning