Shakshuka met feta
Shakshuka is een geweldig 1-pans gerecht. Oorspronkelijk komt shakshuka uit de noord Afrikaanse keuken, maar is tegenwoordig ook in andere Arabische landen terug te vinden. Er zijn verschillende versies. Bijvoorbeeld met saffraan of met aubergine. Dit recept met sumak en feta is mijn persoonlijke favoriet.
recept voor Shakshuka met feta
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 1 blik tomaten in blokjes
- 2 paprika\'s in verschillende kleuren
- 1 ui
- 15 gram koriander
- 15 gram peterselie
- 1/2 tl komijnzaad
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl sumac
- 1/2 tl cayennepeper
- 15 ml water
- 6 eieren
- 50 gram feta kaas
- 1 tl olijfolie
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de paprika in dunne repen en de ui in dunne plakken. Hak de peterselie en 1/2 van de koriander fijn.
- Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak de uien op middel hoog vuur tot deze mooi zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit 5 min mee tot deze ook zacht zijn.
- Voeg vervolgens de tomaten toe samen met de sumac, laurierblaadjes, cayennepeper, fijngesneden peterselie en koriander. Laat dit alles 15 min op een laag vuur pruttelen.
- Haal de laurierblaadjes uit de saus en maar 6 kuiltjes in de saus. Doe hier vervolgens de 6 eieren in. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Laat de eieren in 10 a 12 min garen met de deksel op de pan.
- Bestrooi de shakshuka met de achtergehouden koriander en de feta en dien op met krokant gebakken stokbrood