Simpele Vietnamese Pho bo
Een lekkere snelle maaltijd die ook nog eens lekker gezond is. Het lijkt wel de ideale combinatie. Deze Vietnamese maaltijd soep is perfect als je laat thuis komt en eigenlijk geen puf meer hebt om te koken. Binnen 15 a 20 min heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Pho Bo
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 liter rundvleesbouillon
- 6 plakjes verse gember
- 1 teen fijngesneden knoflook
- 250 gram brede gedroogde rijstnoedels
- 400 gram biefstuk
- 4 bosuitjes in ringen gesneden
- 125 gram tauge
- 2 el vissaus
- 3 el fijngesneden koriander
- 1 fijngesneden rode peper
- 2 el lichte sojasaus
Cooking Directions
- Doe de gember plakjes samen met de knoflook in een ruime pan en giet hier de bouillon op. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Kook de rijstnoedels in 3-4 min beetgaar. Giet de noedels af en verdeel ze over 4 grote kommen.
- Snij de biefstuk in dunne plakjes en verdeel ze over de kommen samen met de bosui.
- Breng de bouillon op smaak met vissaus en sojasaus en zeef het zodat de knoflook en gember eruit is. Verdeel de bouillon over de 4 kommen.
- Doe de fijngesneden koriander, rode peper op de soep en maak af met een beetje tauge.