Spinazie curry met kokosmelk
Een lekker snel recept voor een makkelijke door de weekse maaltijd. Deze snelle curry is heerlijk gezond, maar vol van smaak. Lekker snel op tafel te zetten en niet te scherp, dus perfect voor de kids. In plaats van bloemkoolrijst, kan je dit gerecht ook perfect eten met echte rijst.
Spinazie curry met kokosmelk en bloemkoolrijst
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram kipfilet
- 2 tl kaneel
- 4 tl kerriepoeder
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 400 ml kokosmelk
- 150 gram diepvries spinazie
- 1 kleine bloemkool
- 1 el kokosolie
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de kip in blokjes van ongeveer 3 cm groot
- Verwarm de kokosolie in een ruime pan en bak hierin de kruiden (kaneel, kerrie) tot ze lekker geuren.
- Voeg de uien toe en bak deze op laag vuur tot ze lekker zacht zijn. Doe vervolgens de kip erbij en bak deze mee op hoog vuur zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen.
- Doe de fijngesneden champignons erbij en bak deze enkele minuten mee.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng licht aan de kook. Doe vervolgens de spinazie erbij en laat alles 5 min rustig doorkoken.
- Snij ondertussen de roosjes van de bloemkool en die ze in een keukenmachine. Hak de bloemkool fijn tot het allemaal losse stukjes zijn. Bak vervolgens de bloemkool in een droge pan 5 min op hoog vuur.
- Serveer de bloemkoolrijst met de curry saus en als je het lekker vindt, met een beetje sambal.