Spinazie salade met bacon en ei
Wat mij betreft een erg lekkere maaltijd salade. Zeker door het gepocheerde eitje. Ik hou van een goed gepocheerd ei, heerlijk romig en zacht. Daarnaast bacon in je salade. Alles is beter met bacon hoor ik wel eens. In dit geval is dat zeker waar. Een lekker snel recept dat ook nog gezond is.
Spinazie salade met bacon en ei
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 400 gram baby spinazie
- 2 eieren
- 8 cherrytomaten
- 1 teen knoflook
- 2 sneedjes bruin brood
- 200 gram bacon
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijn azijn
- 1 tl mosterd
- handje vol basilicum
- 1 scheutje azijn
- peper
Cooking Directions
- Snij het brood in stukken en roster deze in een droge koekenpan tot ze mooi krokant zijn.
- Snij de tomaten door de helft en de knoflook in plakjes. Roster dit samen met wat verse peper op een bakplaat 10 min in de oven op 200C. Je dit ook in een droge koekenpan doen op een laag vuur. Laat vervolgens afkoelen.
- Snij de bacon in grove stukken en bak deze krokant. Laat vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
- Voor de dressing, meng de olie, rode wijn azijn en mosterd met wat water tot een glade dressing.
- Kook ruim water in een pan en doe hier een scheutje azijn in. Pocheer de eieren 1 voor 1 in 6-8 min gaar.
- Meng de spinazie, basilicum, brood, tomaten en 2/3 van de bacon met de dressing en verdeel dit over 2 borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei en verdeel vervolgens de rest van de bacon erover.