Super snelle aardappelgratin

Af en toe is het heerlijk om even iets anders te eten dan rijst, pasta of gekookte of gebakken aardappelen. Maak dan eens een gratin van je saaie pieper. Dat klinkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Dit super snelle gratin recept kan niet mislukken en dan heb je toch even wat anders op tafel.
aardappel gratin
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram aardappelen
- 1 grote ui
- 1/2 blokje bouillon
- handje vol verse salie
- 80 ml slagroom
- 30 gram gerapste kaas (Parmezaanse of oude kaas)
- 1 el olijfolie
Cooking Directions
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes (ongeveer 1/2 cm dikte). Probeer ze allemaal de zelfde dikte te snijden.
- Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook voor ongeveer 8 a 10 min tot ze net niet helemaal gaar zijn.
- Snij de ui in halve ringen en doe deze met 1 el olijfolie in een ovenschaal samen met een verkruimeld bouillon blokje, wat zout en peper en fijn gesneden verse salie.
- Bak de uien op middelhoog vuur tot ze mooi zacht zijn.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen in het vergiet. Doe ze vervolgens bij de uien in de overschaal en zorg er voor dat de uien een beetje verdeeld zijn door de aardappelen heen.
- Schenk de slagroom bij de aardappelen en strooi de geraspte kaas er over heen.
- Zet de ovenschaal onder een hete gril of onder de bovenwarmte van je oven op 220 C. Gril de gratin in 5 a 8 min mooi goudbruin aan de bovenkant.