Super snelle Yaki Soba
Door de week is een snelle roerbak ideaal. Dit recept is een Wagamama klassieker en heel eenvoudig thuis te maken. Om het nog sneller te maken kan je gebruik maken van kant en klare gekookte noedels. Deze zijn te koop in de betere toko’s. Ik ben om, mijn kastjes liggen er vol mee.
Yaki Soba
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 pakjes gekookte sobanoedels
- 100 ml lichte sojasaus
- 1/2 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 tl donkere sojasaus
- 1 ui
- 4 bosuitjes in ringetjes
- 15 gepelde garnalen
- 1 kipfilet in reepjes
- 1/2 groene paprika in stukjes
- 1/2 rode paprika in stukjes
- 2 kleine eieren losgeklopt
- flinke hand vol tauge
- Voor erbij
- 25 gram ingemaakte gember
- 1/2 tl geroosterde sesamzaad
Cooking Directions
- Doe de lichte sojasaus samen met het zout, suiker en dondere sojasaus in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat de saus 10 min sudderen en laat afkoelen.
- Spoel de noedels af onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de ui in halve ringen, en doe deze samen met de bosui, tauge, garnalen in en schaal en meng dit samen met de noedels en het sojasaus mengsel.
- Verhit de wok op hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Doe een beetje olie in de wok en roerbak de reepjes kip en de paprika 2 minuten. Doe vervolgens het noedelmengsel erbij en roerbak dit 3 min tot alles goed warm is.
- Roer de eieren erdoor en blijf roerbakken tot ze zijn gestold.
- Serveer de noedels met ingemaakte gember en sesamzaadjes.