Supersnelle lemon chicken
Na een lange werkdag heb je meestal geen zin om lang in de keuken te staan. Het is dan heel verleidelijk om onderweg naar huis iets te bestellen. Gelukkig zijn er genoeg recepten die snel klaar te maken zijn en ook nog eens superlekker zijn. Deze lemon chicken is zo’n snel en lekker gerecht.
Lemon chicken
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 4 kippendijen (gesneden in eetbare stukjes)
- voor de saus:
- 120 ml kippenbouillon
- 60 ml citroensap
- rasp van 1 citroen
- 2 el sojasaus
- 1 el witte of bruine suiker
- 1/4 tl zout
- voor het roerbakken:
- 1 1/2 el olie (om te bakken)
- 2 tl fijngehakte knoflook
- 1 tl fijngehakte verse gember
- 3 el fijngehakte lenteui (zowel het groene als witte deel)
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 rode of gele paprika (dun gesneden)
- 1 kleine ui (dun gesneden)
- 1 grofgesneden paksoi
- Voor erbij:
- sesamzaad (voor garnering)
- gesneden lenteui (voor garnering)
- Gekookte rijst of noodles
Cooking Directions
- Meng in een schaal de ingrediënten voor de saus en zet de schaal apart.
- Zorg ervoor dat de kip en groentes gesneden zijn zoals bij de ingrediënten staat beschreven.
- Verhit 1 el olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze, al roerend, tot ze gaar zijn.
- Als de kip gaar, haal dan de kip uit de wok. Zorg dat de wok weer schoon is door alle vocht uit de wok te halen. Zet de wok weer op het vuur.
- Verhit de rest van de olie in de wok op medium vuur. Voeg de knoflook, gember, lenteui en chilivlokken toe en bak dit, al roerend, voor 30-45 seconden (laat het niet verbranden).
- Voeg de ui en paprika toe. Bak dit totdat de ui en paprika krokant zijn.
- Voeg hierna de saus uit de schaal toe en bak dit voor 1 minuut.
- Daarna mag de kip weer in de wok samen met de gesneden paksoi. Bak en meng dit samen totdat de paksoi slap is en de saus is ingedikt.
- De lemon chicken is klaar! Garneer met de sesamzaadjes en de gesneden lenteui. Serveer het samen met gekookte rijst of noodles.