Surinaamse Roti

Ow zo lekker, roti. Ik lik hier letterlijk mijn vingers bij af. Een van die gerechten die je wel met je handen moet eten. Zelf maak ik niet de rotti vellen, is namelijk erg lastig om goed te doen. Je kunt ze vers of diep gevroren kopen bij de toko. Ik heb dus altijd een voorraadje in huis voor het geval dat.
Recept voor Surinaamse Kip
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 60 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 kg kippenbouten
- 1 dl olie
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 2 el masala
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl komijnzaad
- 2 tomaten in blokjes
- 300 ml kippenbouilion
- 4 aardappelen (geschild)
- 2 Madame Jeanette pepers
- 400 gram kousenband (of sperziebonen)
- 6 eieren
- 4 roti pannenkoeken
Cooking Directions
- Bak in een grote pan met olie de kippenbouten rondom bruin. Schep vervolgens 2/3 van de olie uit de pan
- Snipper 1 ui en 4 tenen knoflook fijn en voeg dit samen met de masala, zwarte peper en komijnzaad toe aan de kip en bak dit 3-4 min mee.
- Voeg de tomaten toe en bak deze nog 2 min mee. Voeg vervolgens de kippenbouilion toe en breng kort even aan de kook. Doe vervolgens het vuur laag.
- Voeg de Madame Jeanette pepers en aardappelen toe en laat het geheel met deksel 45min stoven.
- Verhit in een andere pan 3 el olie en fruit hierin 1 fijn gesneden teen knoflook en 1 fijngesneden ui. Voeg vervolgens de kousenband toe. Bak deze 2 min aan en voeg vervolgens af en toe 1el water toe. Zo bakken en garen de bonen sneller. Haal de bonen na 5 min uit de pan.
- Kook de eieren in 5 min gaar en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel ze en bak ze vervolgens in een pan met ruim olie tot ze rondom bruin zijn. Voeg ze vervolgens toe aan de kip.
- Verwarm de roti in de magnetron en serveer bij de kip en kousenband.