Sushi beef rolls
Zelf sushi maken is een van de leukste dingen die er is. Je kan eindeloos combineren en het ziet er altijd geweldig uit. Het vergt wat oefening om de techniek onder de knie te krijgen, maar als je het eenmal door hebt is het heel erg leuk om te doen. Je kan ook een DIY sushi party houden met vrienden, gegarandeerd plezier!
beef sushi roll
Prep Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 50 gram klaargemaakte sushi rijst
- 25 gram dungesneden rosbief
- 2 groene asperges
- 2 repen avocado
- 1 nori vel
- 1 el lichte sojasaus
- 1 tl mayonaise
- sesamzaadjes
Cooking Directions
- Blancheer de asperges in kokend water en koel ze af onder een koude kraan en laat ze drogen op wat keukenpapier.
- Leg de gladde kant van het nori vel op een sushi matje. Bedek de ruwe kant van het nori vel volledig met de rijst. Sprenkel de sesamzaadjes erover en bedek de rijst met folie.
- Draai het nori vel om zodat de rijstkant onder ligt op het sushi matje. Verdeel de mayonaise 1 cm van de onderkant van het nori vel over de lengte en leg hier 2 asperges op en 2 stukjes avocado.
- Rol nu de sushi op. Zorg dat je het goed stevig oprolt en let op dat het folie er niet tussen komt te zitten.
- Haal het folie eraf en verdeel de rosbief over de bovenkant van de sushi. Bedek de bovenkant vervolgens weer met folie en druk met het sushi matje de rosbief vast aan de rijst.
- Snij de sushi met een vochtig mes in 8 gelijke stukjes.