Szechuanbiefstuk met witte rijst
De heerlijke Chinese keuken. Snel en makkelijk en eigenlijk altijd een succes. Dit recept is weer een perfecte voor door de week als je weinig tijd hebt. Je kan het vlees al de avond van te voren in de marinade zetten dan hoef je alleen nog maar 10 min te roerbakken en rijst te koken. Veel sneller kan bijna niet.
Szechuanbiefstuk met rijst
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2,5 cm geraspte verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 el rijstwijn
- 1 el sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- 2 tl szechuanpeperkorrels
- 2 kogelbiefstukken
- 3 el olie
- 1 ui in dunne ringen
- 1 groene paprika in repen
Cooking Directions
- Vermeng de gember, knoflook, rijstwijn, sojasaus, hoisinsaus en peperkorrels in een kom.
- Snijd de biefstuk in dunne plakken en schep ze in de marinade. Dek ze af en laat ze minimaal 30 min marineren.
- Verhit de olie in een hete wok en roerbak hierin de plakjes biefstuk in 1-2 min bruin. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
- Roerbak de ui ringen en paprika 2 minuten. Voeg de biefstuk toe inclusief eventuele marinade en laat alles goed doorwarmen.
- Serveer de biefstuk met gestoomde witte rijst