Tandoori wraps

Al het lekkere van Indiase tandoori in een handige wrap. Ik hou er zelf van om lekker met mijn handen te eten en soms lekker op de bank te snacken. Deze heerlijke wrap geeft weer een totaal nieuwe dimensie aan de bekende Mexicaanse. Een leuke afwisseling!
Tandori wraps
Prep Time: 60 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 5
Ingredients
- 150 ml griekse yoghurt
- 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- 2,5 cm gember
- 2 el garam masala
- 2el gemalen komijnzaad
- 1 el fijgehakte koriander
- 1/2 tl venkelzaad
- 1 el olie
- 1 tl chili poeder
- 2 el limoensap
- zout & peper
- 400 gram kip of lamsvlees
- 2 el gesmolten boter
- 5 tortillas
- 1/2 fijngesneden ui
- 2 fijn gesneden tomaten
- 1 little gem sla
- 3 el chutney
Cooking Directions
- Doe de yoghurt, fijngesneden ui, knoflook en gember samen met de kruiden, olie en limoensap in een schaal en meng tot een mooie marinade. Voeg hier de kip of lam in stukken aan toe en marineer voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verhit een grilpan of koekenpan tot deze gloeiend heet is en bak hierin de kip of lam in 4-6 min gaar.
- Verdeel het vlees over de 5 warmgemaakte tortillas en verdeel vervolgens de fijngesneden ui, tomaten en sla erover. Doe er een beetje chutney op en rol de tortillas op.