Thaise kerriesoep met gembergehaktballetjes
Een lekker gezond soepje met Thaise invloeden. Dit recept is van een heerlijke maaltijdsoep met gembergehaktballetjes. Lekker pittig maar ook fris zoals de Thaise keuken dat kan. Dus ik zou zeggen, probeer het een keer uit.
thaise kerriesoep
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 30 gram gember
- 1 ui
- 250 gram rundergehakt
- 1 el kokosolie
- 2 wortels
- 250 gram broccoli
- 2 stengels citroengras
- 2 tl rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- sap van 1/2 limoen
- zout & peper
- bosje verse koriander
Cooking Directions
- Voor de gehaktballetjes: schil de gember en rasp hem fijn. Pel de uit en snijd hem in kleine stukjes. De de gember, de helft van de ui en het gehakt in een kom en kneed dit tot een homogeen mengsel. Draai hiervan kleine balletjes.
- Verhit kokosolie in een grote pan (waar ook de soep in komt) en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 6 min rondom bruin. De truc om ze heel te laten is om er niet te veel aan te zitten. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- Voor de soep: Schil de wortels en snijd ze in dunne plakken. Was de broccoli, haal de blaadjes en de stronk eraf en snij hem in kleine roosjes. Was het citroengras en snijd de stengels in de lengte doormidden.
- Bak de resterende stukjes ui met de currypasta aan in de pan van de gehaktballetjes. Blus dan af met kokosmelk, 200 ml water en het limoensap. Voeg de wortels, citroengras en broccoli toe. Breng alles aan de kook en verlaag het vuur. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het citroengras uit de soep en voeg de gehaktballetjes toe. Was de koriander, hak het fijn en strooi ze over de soep.