Thaise Phanaeng Neuna
Super snel en simpel en oh zo lekker. Zorg er wel voor dat je de juiste curry pasta hebt, want dat maakt het verschil. Ik heb deze phanaeng pasta gevonden bij de toko. Het zit in een paars plastic potje met witte deksel. Mooie van dit gerecht is dat het glutenvrij is. Maar pas op het kan erg pittig zijn.
Phanaeng curry met rundvlees
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram rundvlees
- 2 el phanaeng curry pasta
- 1 el vissaus
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 2 limoen blaadjes
Cooking Directions
- Snij het rundvlees in dunne reepjes.
- Doe ongeveer 1/4 van de kokosmelk in een wok of hapjespan en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de curry pasta toe en kook dit 2 min mee tot de kokosmelk een mooie rode kleur heeft.
- Voeg het rundvlees toe en bak dit 5 min mee.
- Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat alles langzaam sudderen voor 5 min.
- Doe de suiker, zout en vissaus bij de saus en roer tot dat alles goed is opgenomen en laat vervoglens nog 10 min sudderen.
- Voeg de limoenblaadjes toe en laat alles nog 2 min sudderen.
- Serveer met heerlijke jasmin rijst.