Thaise pompoensoep

Dit is een soep die ik voor het eerst bij een vriendin heb gegeten en vond het zo lekker dat ik haar direct om het recept heb gevraagd. Heerlijk pittige soep vol en romig door de pompoen. Een heerlijke soep in de herfst of winter om lekker bij om te warmen.
Thaise pompoensoep
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 3 el olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el thaise rode curry pasta
- 1 oranje pompoen
- 1 liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 el verse gerapte gember
- 1 tl citroen of limoensap
- hand vol verse koriander
Cooking Directions
- Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 1 min glazig. Voeg vervolgens de pompoen in stukken toe met schil, zonder pitten samen met de curry pasta en roerbak nog 1 min mee.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat alles met deksel 30 min doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng weer aan de kook.
- Voeg de gember toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Serveer de soep in mooie kommen met verse koriander.