Tomatensoep met miso
Een lekker snel recept voor een tomatensoep met een twist. Door de miso heeft deze tomatensoep net even een zout smaakje waardoor hij natuurlijk nog lekkerder wordt. Deze soep is perfect voor als je niet al te veel tijd hebt en even snel iets lekkers maar ook een beetje bijzonders op tafel wilt zetten en alles wat je overhoudt is perfect als lunch of voor de volgende dag. Je kan de soep ook iets indikken en gebruiken als tomatensaus voor over de pasta of met heerlijk gestoomde rijst. Een zeer veelzijdige tomatensoep dus.
Tomatensoep met miso
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1/2 tl chilivlokken
- 800 gram hele tomaten uit blik
- 1 el groentebouillonpoeder
- 1 tl oregano
- 4 dl water
- 1 dl kookroom (of slagroom)
- 2 el witte miso
- zout en peper
- verse kruiden, bijv. tijm
- olijfolie voor het bakken
-
Pel de ui en snipper hem. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een pan met deksel en fruit daarin de ui 5 minuten op matig vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe. Zet het vuur hoog en bak al roerend nog ongeveer 1 minuut.
-
Voeg de tomaten, groentebouillon, oregano en het water toe. Laat ongeveer 15 minuten onafgedekt zachtjes koken.
-
Voeg de kookroom toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng weer aan de kook en voeg de miso toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Bestrooi de soep met verse kruiden en sprenkel er een beetje olijfolie over.
-
Serveer de soep met bijvoorbeeld heerlijke bruschetta.