Vis met Balinese kruiden
Af en toe is het heerlijk om een beetje pittig te eten. Zeker als het buiten warm is. Klinkt misschien gek, maar ik vind dat heerlijk. Dit recept voor vis met Balinese kruiden is een echte aanrader. Het is vrij eenvoudig te maken als je alle ingredienten in huis hebt. Want het lijstje ingredienten is niet iets dat in elke keuken in de kastjes ligt, maar 1 bezoekje aan de toko en je hebt alles wat je nodig hebt.
Vis met Balinese kruiden
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 400 gram stevige visfilet
- zout
- bloem
- olie
- Voor de bumbu bali
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2cm gember (of 1tl gemberpoeder)
- 1 cm laos (of 1/2 tl loaspoeder)
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 el olie
- 1/2 tl garnalenpasta (trasi)
- 2 el sambal Bajak
- 3 blaadjes jeruk
- 1 1/2 dl tamarinde water
- 3 el kejap manis
Cooking Directions
- Pel voor de bumbu Balissaus de sjalotten en de knoflook en snijd deze fijn. Schil de gember en loas en kneus ze. Knip het bovenste deel van de sereh, verwijder zo nodig het harde buitenste blad en knip de rest in stukken.
- Verhit de olie in een wok (of hapjespan) en fruit de ui 5 min, voeg dan de knoflook, gember, laos, sereh, garnalenpasta en sambal toe. en bak deze 5 min mee. Doe vervolgens de blaadjes jeruk samen met het tamarindewater en de ketjap erbij en laat dit 10 min op laag vuur sudderen.
- Was de vis de dep deze droog met wat keukenpapier. Zout de vis en hal hem door de bloem. Verhit een laagje olie in een wok of koekenpan en bak de vis bruin en gaar. Haal hem uit de pan en laat de vis uitlekken op wat keukenpapier.
- Doe de gebakken vis in een schaal en giet de balinese saus erover. Serveer vervolgens met gestoomde pandan rijst.