Witte asperges met tonijn
Eens iets anders met je heerlijke witte asperge. Het lijkt op vitello tonnato, maar dan zonder de vitello. In plaats daarvan heerlijke gegrilde witte asperges. Maak dit heerlijke gerechtje af met een gepocheerd eitje. Met dank aan BeninesKitchen voor het recept.
Gegrilde witte asperges met tonijn
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 500 gram witte asperges
- 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
- 2 tl mayonaise
- 2 el olijfolie
- sap van een 1/4 citroen
- 2 verse eieren
- 1 grote el kappertjes
Cooking Directions
- Schil de asperges met een dunschiller en snij ongeveer 5 cm van de onderkant af. Leg ze vervolgens in een ruime pan met kokend water (zodat ze net onderwater staan). Kook de asperges 5 min en zet vervolgens het vuur uit en doe een deksel op de pan. Laat de asperges vervolgens 10 a 15 min in de pan liggen om na te garen.
- Meng met een staafmixer de tonijn, mayonaise, olijfolie en citroensap goed door elkaar.
- Als de asperges gaar zijn, gril ze dan kort in een grill pan zodat je van die mooie zwarte grill strepen krijgt.
- Pocheer de eitjes 3 min zodat ze nog mooi zacht van binnen zijn.
- Verdeel de tonijnmayonaise over 2 borden en leg de asperges erop. Leg op elk bord een gepocheerd eitje en maak het af met een paar kappertjes.