Yotam Ottolenghi Quesadillas
Geweldig recept van Yotam Ottolenghi die een geheel eigen draai weet te geven aan de bekende quessadilla. Dit kan je als snack eten of als lunch of diner. Meerdere keren gemaakt op feestjes en altijd een daverend succes. Het leuke is, als je het met mais tortilla’s maakt is het glutenvrij!
quesadillas yottam ottolenghi
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 8 kleine mais tortillas
- 125 gram zure room
- 120 gram geraspte cheddar kaas
- 6 el jalapenos
- Voor de zwartebonenpasta
- 230 gram zwartebonen
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemalen komijnzaad
- 1/4 tl cayennepeper
- bosje koriander
- sap van 1 limoen
- 1/4 tl zout
- Voor de salsa
- 1/2 rode ui in halve ringen
- 1/2 el wittewijn azijn
- 3 bosuien in dunne ringen
- 5 tomaten in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- bosje koriander
- 1/2 tl zout
- sap van 1/2 limoen
- 2 rijpe avocados in blokjes
Cooking Directions
- Voor de zwartebonenpasta, mix alle ingredienten in een keukenmachine tot een grove pasta.
- Maak vervolgens de salsa door de ui in halve ringen even te weken in de wittewijn azijn. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe en meng alles goed oor elkaar.
- Voor het maken van de quesadillas, bedek de tortilla rondom met een laag zwartebonenpasta, zorg ervoor dat je ongeveer 1 cm vrij houd aan de rand. Doe nu op de helft van de zwartebonenpasta zure room. Je hebt nu een zwart vlak en een wit vlak op je tortilla. Strooi een beetje kaas op de zure room en doe hier 1 el salsa op en wat jalapenos pepertjes. Vouw de tortilla dubbel.
- Bak de quesadillas in een droge hete koekenpan of op de grill 2 min aan elke kant zodat ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is.