Yu Siang Reepjes kip met aubergine

Een van de heerlijke recepten uit de Chinese keuken. Makkelijk en snel klaar te maken. Dit recept heeft voor mij echt de liefde voor de Chinese keuken doen herleven. Je moet even zoeken naar alle ingrediënten, maar eenmaal in huis kan je eindeloos variëren. Ik heb alles gevonden bij de betere toko.
Yu Siang. Kipreepjes met aubergine
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 kipfilets
- 1 el maizena
- 1 aubergine
- 2 teen knoflook
- 1 el Shaoxing rijstwijn
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 1 el chilibonenpasta
- 1 bosui
- 1 dl groentebouillon
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el Chinese zwarterijstazijn (of balsamico azijn)
- zout & peper
- 3 el olie
Cooking Directions
- Vermeng in een schaal de peper, zout en maizena en wentel de kip reepjes erdoor zodat ze rondom bedekt zijn.
- Verhit een wok op hoog vuur en doe hier 1 el olie in. Roerbak hierin de kipstukjes in 1 minuut tot ze mooi krokant zijn. Voeg vervolgens de rijstwijn toe en roerbak alles nog 2 min, Schep de kip uit de wok in een schaal en zet opzij.
- Veeg de wok schoon en doe hier 1 el olie in. Bak hierin de in repen gesneden aubergine goud bruin. Roerbak ze vervolgens nog 5 min tot ze gaar zijn. Sprenkel af en toe wat water over de aubergine zodat ze verder gaar stomen. Schep de aubergine uit de wok in eens schaal en zet opzij.
- Zet de wok weer op het vuur en doe hier de laatste 1 el olie in. Voeg de fijngesneden knoflook, chilibonenpasta, gember en verse rode peper in en roerbak enkele seconden. Doe de aubergine erbij, vervolgens de groentebouillon, lichte sojasaus en Chinese zwarterijstazijn (of balsamico azijn). Voeg ook de kipreepjes toe en breng alles aan de kook.
- Laat de saus iets inkoken en roer de bosui erdoor. Neem de wok van het vuur en serveer met gekookte pandanrijst.