Zalmburgers met avocado
Een geweldig lekker visrecept uit Paulines Keuken. Zorg wel voor een rijpe avocado zodat de spread lekker romig wordt. Je kan als je het lekker vindt nog een beetje extra saus maken van de Griekse yoghurt met wat knoflook, mayonaise en bieslook. Dit smaakt als een frisse mayonaise en gaat perfect bij de lekkere zalm. Eet deze heerlijke burger met bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes.
Zalmburgers met avocado spread
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 8 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 gram zalm
- handje vol verse peterselie
- handje vol verse bieslook
- 1 eiwit
- hand vol paneermeel of panko
- sap van 1/2 citroen
- 50 gram rucola
- 10 schijfjes komkommer
- Voor de spread
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- handje vol bieslook
- 1 teen knoflook
Cooking Directions
- Hak de zalm (zonder huid) in kleine stukjes en breng op smaak met zout, peper, fijngehakte bieslook en peterselie.
- Doe de fijngehakte zalm met de kruiden in een kom en doe er het citroensap en het eiwit bij. Nu zal het vrij dat zijn. Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het paneermeel toe totdat het een stevige genoeg is om er hamburgers van te maken.
- Maak met iets vochtige handen 4 mooie hamburgers en leg ze in de koelkast om op te stijven.
- Voor de avocado spread, prak de avocado fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met zout, peper, fijn geperste knoflook en verse bieslook. Meng alles goed door elkaar en zet apart.
- Bak de zalmburgers in een hete koekenpan in wat olie 4 min aan elke kant tot deze mooi goudbruin is.
- Snij de broodjes open en doe een beetje avocado spread op het onderste broodje. Leg hier wat rucola op en een paar plakjes komkommer. Leg de zalmburger erop en maak af met nog een beetje avocado spread.