Zalmfilet met pistachekorst
Heerlijke zalm met een pistache korst. Dit lekkere recept geeft een hele nieuwe dimensie aan je standaard zalm filet. Als je het echt lekker wilt maken kun je verse zalm bij de visboer kopen, maar een zalm filet uit de diepvries werkt ook. Heerlijk met geroosterde groenten en voor de liefhebber een beetje aardappelpuree.
Zalm met pistachekorst
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 4 zalm filet met huid
- 4 el dijon mosterd met zaadjes
- 2 el gesneden bieslook
- 150 gram pistache nootjes
- zout & peper
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 180 C. en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Dep de zalm filets droog met keukenpapier. Strooi zout en peper op de huid en leg ze met de huid naar beneden op het bakpapier.
- Meng de mosterd met de fijngesneden bieslook in een kom en verdeel het mengsel over de vier zalm filets.
- Stamp de pistache nootjes fijn in een vijzel en strooi het over de mosterd zodat de hele vis mooi bedekt is. Druk het iets aan zodat het goed blijft zitten.
- Zet de zalm in de oven en bak deze af in 10 min.
- Haal de zalm uit de oven en laat deze voor een paar minuten rusten.
- Serveer de zalm met heerlijke geroosterde groenten.