Zelf gemaakte steak tartaar
Heerlijke steak tartaar. Je vindt het op bijna elk menu, maar is het niet leuker het eens zelf te maken? Het is namelijk heel erg makkelijk. Dit is mijn recept voor heerlijke steak tartaar. En je weet wat er bij steak tartaar hoort, FRIETJES!
steak tartaar
Prep Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 250 gram ossenhaas (of kant en klare steak tartaar)
- 2 tl fijngehakte kappertjes
- 2 tl fijngehakte augurken
- 2 tl fijngesnipperde rode ui
- 2 tl fijngesneden peterselie
- 2 tl tomaten ketchup
- 2 tl dijon mosterd
- 1 tl grof zeezout
- beetje worcestersaus
- 1 eierdooier
Cooking Directions
- Zorg voor het maken van steak tartaar dan alles goed koud is. Het vlees, de kom, de snijplak en je mes. Snij de ossenhaas zo snel mogelijk in dunne plakken en vervolgens in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes. Doe het vlees in de gekoelde kom en spreid het langs de rand uit zodat het nog kouder wordt.
- Voeg de overige ingredienten toe en meng alles met een vork goed door elkaar.
- Maak van het vlees 2 mooie ronde koekjes en leg ze op gekoelde borden en zet ze afgedekt in de koelkast of serveer direct.