Zelfgemaakte Kip ramen (noedels)
Iedereen kent de instant pakjes noedels wel. Beetje heet water erbij en klaar. Maar is het niet veel leuker en heel veel lekkerder als je dit zelf zou maken? Ramen is stiekem een van mijn favoriete gerechten. Er zit heel veel smaak aan de bouillon en je kan eindeloos variëren met verschillende ingrediënten. Breng een bezoekje aan de toko en ga lekker zelf aan de slag!
kip ramen
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 2 kippendijen (of kipfilet)
- 1 el boter
- 2 tl sesamolie
- 2 tl vers geraspte gember
- 3 tenen knoflook fijngeperst
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el mirin
- 500 ml rijke kippenbouillon
- 2 eieren
- 1 lente ui in dunne ringetjes
- 150 gram shiitakes
- 200 gram ramen noedels
- zout & peper
- (optioneel) 1 jalapeño peper
Cooking Directions
- Kruid de kip ruim met zout en peper en bak ze 4-5 min in een koekenpan op hoog vuur met de boter tot deze mooi goud bruin is aan de buitenkant zet vervolgens het vuur helemaal laag en gaar de kip met een deksel op de pan nog 10-15 min tot deze mooi gaar is. Haal de kip uit de pan en leg ze apart om te rusten.
- Voor de bouillon, doe de sesamolie in een grote pan en voeg de knoflook en gember toe en bak dit om matig vuur tot het mooi zacht is. Voeg dan de mirin en sojasaus toe en kook voor 1 min mee. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de shiitakes toe en laat op een laag vuurtje de bouillon 10 min rustig koken.
- Kook de eieren tot ze zachtgekookt zijn en laat ze schrikken. Pel ze en snij ze doormidden.
- Kook de ramen noedels 3-4 min tot ze beet gaar zijn.
- Verdeel de gekookte ramen in 2 grote serveerkommen. Doe de bouillon erbij samen met de in plakken gesneden kip, ei en jalapeño peper. Maak het gerecht af met de fijngesneden lente ui