Aardappelsalade
Ja ik ben echt helemaal in de barbecue mood met dit lekkere weer. Naast de lekkere zalm pakketjes kan een goede aardappelsalade natuurlijk niet ontbreken. Mijn versie van aardappel salade is geïnspireerd door een recept uit het kookboekje topkoks voor thuiskoks.
Recept aardappelsalade
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 3 takjes verse tijm
- 1 rode ui
- 500 gram spekjes
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- handje vol blad peterselie
- zout & peper
Cooking Directions
- Kook de aardappelen 20 min in de schil in water met zout en de tijm takjes.
- Laat de aardappelen iets afkoelen en pel de schil eraf. Snij ze vervolgens in plakken.
- Snij de rode ui in halve ringen en bak de spekjes mooi krokant.
- Meng de mayonaise met de mosterd en breng verder op smaak met zout en peper.
- Meng de aardappelen samen met de ui en spekjes in een kom en doe het mayonaise mengsel erbij. Tot slot doe je de fijn gesneden blad peterselie erbij.