Amerikaanse limoen cheesecake
We zijn op de Amerikaanse tour! en een echt Amerikaans recept is natuurlijk Cheesecake. Cheesecake is een simpel te maken maar is een overheerlijk desert. Cheesecake heb je met vele verschillende smaken. Let erop dat bij het combineren dat je te maken hebt met een melk product. Sommige fruitzuren kun je daar niet goed bij combineren.
Limoen Cheesecake met verse vruchten
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 2 hours
Yield: 8
Ingredients
- Voor de bodem
- 10 Digistive koekjes
- 75 gram gesmolten boter
- 2 el honing
- Voor de vulling
- 700 gram mascarpone
- 2 limoenen
- 200 gram kristal suiker
- 4 el poedersuiker
- Voor de topping
- 450 gram bevroren zomerfruit
Cooking Directions
- Verkruimel de koekjes en meng dit in een kom met de gesmolten boter en de honing.
- Vet een springvorm in met boter en verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem en druk zachtjes aan met een lepel. Zet de vorm vervolgens in de koelkast om hard te worden.
- Meng in een grote kom de mascarpone samen met de suiker, poedersuiker en de geraspte schil en het sap van de limoenen. Meng het niet te goed omdat dan de vulling zal schiften.
- Doe de vulling in de springvorm en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Voor de topping. Ontdooi de zomervruchten en breng op smaak met wat suiker. Doe de verse vruchten bovenop de cheesecake en serveer direct.