Ansjovis met gekarameliseerde ui hapjes
Dit is een recept van een goede vriend van mij. Hij heeft dit gemaakt tijdens een heerlijk etentje met allemaal tapas. Dit is een simpel recept maar daarom zeker niet minder lekker. Het zoete van de ui samen met het zoute van de ansjovis is een heerlijke combinatie. Daarnaast gaf het mij een hele nieuwe kijk op het gebruik van bladerdeeg. Ik ga zeker andere combinaties proberen de komende tijd.
Recept ansjovis met gekarameliseerde ui hapjes
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 12 stuks
Ingredients
- 3 plakken bladerdeeg
- 1 grote rode ui
- 2 el bruine basterdsuiker
- 6 ansjovissen
Cooking Directions
- Verwarm de ove voor op 200C.
- Snipper de rode ui fijn en fruit deze aan in de pan met wat boter. Zet vervolgens het vuur laag en laat de ui zacht worden.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en laat dit op laag vuur langzaam karameliseren.
- Snij de bladerdeegplakken in vieren zodat je 12 kleine vierkantjes krijgt. Leg deze vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
- Doe een klein schepje gekarameliseerde ui op elk stukje bladerdeeg en leg er een half ansjovisje op.
- Bak de hapjes in 10 min af in de oven.