Beste voorgerecht ooit!
Het is al weer enige tijd geleden, maar kerst blijft een geweldig moment om eens flink uit te pakken in de keuken. Elk jaar probeer ik weer iets nieuws uit. Dit jaar heb ik mij vergrepen aan een voorgerecht van geitenkaas met amandelen. Dat klinkt niet heel spannend, maar als we dit nu eens gaan frituren….
In amandelen gerolde geitenkaas
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 250 gram Rode bieten
- 75 ml Olijfolie
- 1 tl Balsamico azijn
- 200 gram Zachte geitenkaas
- 75 gram Bloem
- 200 gram Geschaafde amandelen
- 200 gram Verse Basilicumblaadjes
- 75 gram Amandelen
- 1 teen Knoflook
- 100 gram Parmazaanse Kaas
- 100 ml Olijfolie
- 100 gram Waterkers
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 200C
- Snij de rode bieten in dobbelstenen en doe ze in een kom. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie.
- Leg de rodebieten op een bakplaat en rooster ze in de oven 30-40 minuten tot ze zacht zijn.
- Haal de rode bieten uit de oven en doe ze in een kom. Sprenkel wat balsamico azijn erover en roer goed door.
- Vul een stevige pan tot de helft met zonnebloemolie en verwarm dit tot 180C.
- Maak 8 balletjes van de geitenkaas en haal ze door de bloem.
- Verspreid de geschaafde amandelen op een bord en rol de geitenkaas ballen erdoor zodat deze aan de kaas blijven zitten tot de kaasjes geheel bedekt zijn met amandelen.
- Doe voorzichtig de geitenkaasjes in de hete olie en frituur ze ongeveer 30 sec. Tot ze goud bruin zijn. Dep ze vervolgens af met keukenpapier.
- Voor de dressing, doe de basilicum, amandelen, knoflook, parmasan kaas en olijfolie in een keukenmachine en mix tot het een gladde substantie is.
- Om het op te dienen, doe een klein beetje waterkers op een bord en leg de geitenkaasjes er bovenop. Leg wat rode bieten rondom en besprenkel het bord met de dressing.