Biefstuk met Roquefortsaus
Een goed stuk vlees verdiend een goede saus. Deze zeer volle en rijke roquefortsaus geeft je vlees een diepe en romige smaak. Je kan de roquefort ook vervangen door bijvoorbeeld gorgonzola om er een meer Italiaans tintje aan te geven.
Biefstuk met Roquefortsaus
- 4 mooie biefstukken
- 1 lente ui
- 300 ml slagroom
- 150 gram roquefort
- hand vol verse bieslook
- zout & peper
-
Snij de lente ui fijn en fruit deze aan in een sauspan met een klein beetje boter. Voeg vervolgens de room en roquefort toe en laat dit om een laag pitje langzaam smelten.
-
Breng de biefstukken op smaak met een beetje peper en zout en bestrijk de biefstukken met olijfolie aan beide kanten.
-
Laat vervolgens een grilpan (of gewone braadpan) heet worden op het vuur. Het is belangrijk dat de pan echt goed heet is, dan schroeit het vlees namelijk snel dicht waardoor de sappen erin blijven. Als de pan heet is leg de de biefstukken erin.
-
Schroei de beide kanten van het vlees dicht en bak de biefstuk in ongeveer 5 min medium.
-
Maak de roquefortsaus af met zout, peper en verse bieslook.