Bistecca peperonata, Italiaans genieten
Je laten inspireren door heerlijke gerechten in leuke restaurantjes is geweldig. Mocht je ooit in de buurt van Groningen zijn dan zou ik zeker een bezoekje berengen aan Da Vinci. Een Italiaans restaurant waar je naast erg goede pizza’s ook echte lekkere vlees gerechten kunt bestellen. Mijn tip is dan ook om dit te doen.
Bistecca Peperonata
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 1 gele paprika
- 1 punt paprika
- 10 cerrytomaten
- 2 biefstukken
- 50 ml room
- 100 gram gorgonzola
- 20 gram boter
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- handje vol verse basilicum
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de paprika\'s in grove stukken en de cerrytomaten door midden.
- Breng de biefstukken op smaak met zout en peper en bak ze in 5 min medium rare in een pan met de boter.
- Bak de paprika\'s met de tomaten zacht in een pan en glaceer ze met balsamico azijn en honing. Laat dit 5 min pruttelen.
- Haal het vlees uit de pan en laat het rusten. Doe in de pan waar net het vlees uit komt de room en de gorgonzola in kleine stukken en maak hier een mooie gladde saus van.
- Leg de geglaceerde paprika\'s op een bord en leg hier een biefstukje op. Schenk wat van de Gorgonzolasaus erover en maak het gerecht af met wat verse basilicum.