Burger met mozzarella en aubergine
Een lekkere burger op zijn tijd moet kunnen vind ik. Zeker als je hem zelf maakt en zorgt voor groenten op je burger. Dan heb je eigenlijk alles wat nodig is. Met dit idee is de volgende burger ontstaan. Heerlijk kalfsvlees met zongedroogde tomaten. Gegrilde aubergines en knapperige sla en tomaat. Dit alles met een lekkere mosterd mayonaise. Het water loopt al bijna weer in mijn mond.
Kalfsburger met mozzarella en aubergine
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 300 gram kalfsgehakt
- 25 gram zongedroogde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprika poeder
- 1/2 aubergine
- 125 gram buffelmozzarella
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd
- verse sla
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- verse basilicum
- 2 italiaanse bollen
Cooking Directions
- Snij de zongedroogde tomaten en knoflook fijn en meng dit met de verse basilicum. Doe dit samen met het kalfsgehakt in een kom en meng dit goed door elkaar. Breng het gehakt verder op smaak met paprika poeder en peper.
- Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken en besprenkel ze met wat olijfolie. Grill de aubergines in een grilpan in 5 min aan beide kanten gaar. Haal ze vervolgens uit de pan en zet apart voor later.
- Maak 2 mooie hamburgers van het gehakt en bak deze in wat olijfolie 5 min aan een kant. Draai vervolgens de hamburger om en leg boven op de burger de mozzarella en de aubergine. Bak de burger nu nogmaals 5 min tot deze gaar is.
- Snij de Italiaanse bollen open en beleg elk met verse sla en wat plakken tomaat. Meng de mayonaise met de mosterd en doe dit op beide broodjes. Leg nu op elk broodje een hamburger en maak af met was rode uienringen.