Caesar Salad
Vandaag een gast-post van mijn broer. Wij hebben volledige verschillende manieren van koken. Ik ben meer van het verfijnde, hij is meer van rustiek. Hierbij zijn interpretatie van Caesar Salad met croutons de grote van halve stokbroden.
Caesar Salad
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 2 kipfilets
- 2 el verse tijm
- 3 tenen knoflook
- 1 el chilivlokken
- 2 kropjes romano sla
- 150 gr cherry tomaatjes
- 1 ciabata
- hand vol parmezaan snippers
- 5 el Caesar salad dressing
- peper en zout
- 2 el Olijfolie
Cooking Directions
- Leg de kipfilet in een ovenvaste schaal en besprenkel deze met de olijfolie, tijm, chili vlokken en peper en zout. Kneus 2 tenen knoflook en leg deze onder de kipfilets. Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 C).
- Snij een klein stuk af van het ciabata brood en scheur het in stukken, leg dit in een andere ovenvaste schaal en besprenkel dit met olijfolie en snipper hier 1 teen knoflook over. Strooi er nog wat peper en zout over en zet voor ±5 minuten in de oven.
- Pak een grote schaal en versnipper hier de romano sla in, doe hier ook de gehalveerde cherry tomaatjes bij. Snij de kipfilet in stukken en verdeel deze over de schaal, doe hier ook de ciabata croutons bij. Dresseer royaal met de caesar salad dressing en hussel alles goed door elkaar. Voor de finishing touch strooi er nog wat snippers parmezaanse kaas over heen.