Citroen kip met artisjokken uit de oven
30 min recept voor citroen kip uit de oven. Even een keer geen tijd om lang in de keuken te staan? Maar wel zin in iets heel lekkers? Dan is dit recept ideaal voor jou. Je gooit alles op 1 bakplaat en schuift het zo de oven in. Klaar is kees. Vervolgens alles op je bord gooien met wat lekker brood erbij en smullen maar.
Dit recept is speciaal voor alle liefhebbers van artisjokken. Je kunt verse gebruiken, maar dit is veel werk om ze allemaal schoon te maken. Makkelijker is om gewoon artisjokken harten uit blik te kopen en te gebruiken. Mocht het idee van artisjokken en kip uit de oven nog niet genoeg zijn om het water in je mond te doen lopen dan doen we er nog graag een schepje boven op.
Denk honing, knoflook, boter en citroen en dat dan als saus over die heerlijke kip en artisjokken. Wat houdt je nog tegen. Graai die ingrediënten uit je koelkast gooi alles op die bakplaat en smullen maar!
Citroen kip met artisjokken uit de oven
- 4 kippendijen of kipfilet
- 1 blik artisjokkenharten
- 110 gram boter
- 1 citroen (het sap)
- 3 el honing
- 4 tl knoflook (fijngeperst)
- 1/2 tl italiaanse kruiden
- zout & peper
- Verarm de oven voor op 200C en leg een vel bakpapier op en grote bakplaat. Verdeel de stukken kip en artisjokken harten over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
- smelt de boter in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is, doe de knoflook, citroensap, Italiaanse kruiden en honing erbij en kluts alles goed door elkaar. Verdeel 3/4 van de saus over de kip en artisjokken.
- Bak de kip in het midden van de oven voor 25 min. Schep wat de overgebleven saus halverwege het bakken over de kip. Haal na 25 min de kip uit de oven en verdeel nog een beetje van de overgebleven saus over de kip. Serveer direct met stokbrood of oerbrood.