Dumplings met kip en shiitakes
Een van de lekkerste hapjes zijn dumplings. Dit zijn gestoomde hapjes met kip, rund of vis. Een echte Chineese specialiteit. Het leuke van dumplings is dat je heel veel verschillende hapjes kan maken. Je kunt het zien als Chinese tappas. Je krijgt een enorme menukaart en daar mag je allemaal verschillende dingen op aankruisen. Dumplings worden ook gezien als een aperitif. Gewoon even lekker snel een hapje vooraf.
Dumplings met kip & shiitake
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 5 minutes
Yield: 12 stuks
Ingredients
- 3 shiitake paddestoelen
- 200 gram kipgehakt
- 1 lente ui
- 4 tl geraspte gember
- 1/2 el sojasaus
- 2 tl mirin
- 2 tl Chinese rijstwijn
- 1/2 tl sesamolie
- 12 dumplingdeegvellen
Cooking Directions
- Laat de shiitakes 10 min weken in kokend heet water tot ze zacht zijn, haal het steeltje er af en snij ze fijn.
- Meng de shiitkes, kip, fijngesneden lente-ui, de gember, sojasaus, mirin, Chinese rijstijn en de sesamolie in een grote kom.
- Leg een dumplingdeegvelletje op het werkblad en schep in het midden een eetlepel vulling. Maak de randen nat met een beetje water en vouw het velletje dubbel. Zet ze nu rechtop en druk de bovenste rand nog even goed aan. Doe hetzelfde met de overige vellen.
- Bekleed een stoompan met bakpapier en prik hier gaatjes in. Leg de dumplings op het papier en stoom ze gaar in 5 min.
- Serveer de dumplings met sojasaus.