Echte Groninger Mosterdsoep
De echte Groninger mosterdsoep. Na 10 jaar in Groningen te hebben gewoond is dit voor mij de echte mosterdsoep. Een waar de spekjes niet doorheen zijn gevlogen en waar een lekkere bite aan zit. Serveer de soep met lekker landbrood als lunch of voorgerecht.
Echte Groninger mosterdsoep
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 3 el Groninger mosterd
- 300 gram spekjes
- 125 ml room
- 1 prei
-
Laat de boter smelten in een grote soeppan, maar laat het niet bruin worden. Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 min koken.
-
Voeg de kippen bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep. Doe vervolgens de mosterd erbij en laat 5 min op een laag vuur indikken. Voeg vervolgens de room toe en roer goed door.
-
Bak de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
-
Snijd de prei in kleine repen. Doe vlak voor het opdienen de spekjes en de prei in de soep.