Een lekker kater ontbijt
Zo op de zondag ochtend/middag kan je altijd wel een goed stevig ontbijt of brunch gebruiken. De Britten hebben dit goed begrepen. Zij waren de eerste om het principe van een brunch te introduceren. Rond eind 19e eeuw was er iemand zo slim om van het traditionele ontbijt af te zien en gewoon op zijn brood te smeren waar hij toen zin in had. Dat is precies wat een brunch is.
Eenpans ontbijt
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 1 varkenssaucijs
- 2 plakken gerookte bacon
- hand vol champignons
- 4 kerstomaten
- 2 grote eieren
- 2 geroosterde boterhammen
- 2 el HP saus of ketchup
Cooking Directions
- Verwarm de grill voor en bak in een koekenpan (die oven bestendig is) in wat olie de saucijs in stukken gaar en de bacon knapperig. Haal het vlees eruit als het klaar is.
- Doe de champignons en de tomaten in de pan en giet het overtollig vet eruit. Doe het vlees terug in de pan en maak ruimte voor de 2 eieren.
- Breek de eieren in de pan en bak 2 min op hoog vuur. Doe vervolgens de pan in de oven totdat de eieren zo gaar zijn zoals jij ze lekker vindt.
- Serveer de pan met geroosterd brood en HP saus of ketchup.