Fluffy Amerikaanse pannenkoeken
Op een zondag ochtend heerlijke zachte fluffy pannenkoeken eten met blauwe bessen, Mayple syrup of een heerlijke jam. Een echt verwen ontbijt en niet heel erg moeilijk om te maken. Je moet natuurlijk wel zo’n stapel maken van al je pannenkoeken. Dat ziet er gewoon ontzettend leuk uit, daar wil je gewoon direct induiken.
Amerikaanse pannenkoeken
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 el rietsuiker
- 3 eieren
- 25 gram boter (gesmolten)
- 200 ml melk
- olie om in te bakken
-
Meng in een grote kom het bakmeel, bakpoeder en rietsuiker. Roer alles goed door elkaar
-
Doe vervolgens de eieren, gesmolten boter en melk erbij en kluts met een garde alles tot een mooi egaal beslag.
-
Doe een beetje olie in een hete koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes 2 min aan beide kanten. Je kan de pannenkoekjes het beste draaien als er aan de bovenkant allemaal kleine bubbeltjes ontstaan. Bak het hele beslag op.
-
Serveer je eigen gemaakte fluffy Amerikaanse pannenkoekjes met Maple syrup, blauwe bessen of Jam.