Franse Tomatensalade met krab
Net heerlijk 3 weken op vakantie geweest in Frankrijk en ik kan natuurlijk niet terugkomen zonder een heerlijk recept. Dit is een familie recept dat ik heb mogen eten op een heerlijke zomer avond. Het bestaat uit een tomatensalade met krab. Heerlijk als koud voorgerecht of gewoon als een luxe salade bij een hoofdgerecht.
Recept Tomatensalade met Krab
Prep Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 200 gram krab vlees
- 8 grote tomaten
- 2 lente uien
- 1 grote ui
- hand vol bieslook
- 3 el olie
- 1 el azijn
- 1/2 el mosterd
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de tomaten in plakken en de ui in halve ringen. Snij vervolgens de lente ui fijn en meng dit allemaal goed door elkaar.
- Voor de vinaigrette meng de olie, azijn en mosterd door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper. Doe de vinaigrette vervolgens door het tomaten en ui mengsel en meng goed door zodat alle tomaten zijn bedenkt met een laagje vinaigrette.
- Doe het mengsel in een mooie kom of schaal en verdeel het krab vlees in kleine stukjes erover heen. Maak het gerecht af met fijn gesneden bieslook.