Franse uiensoep
Een van de vele klassiekers uit de Franse keuken. Uiensoep. Uiensoep is op papier een zeer eenvoudig gerecht om te maken. Echter is het heel erg moeilijk om een echte goede uiensoep te maken. In een goede uiensoep zijn de uien zacht en licht gekarameliseerd. Om de uien precies goed te krijgen is veel oefening nodig. Als je ze niet precies goed hebt is het nog altijd heel erg lekker.
Recept voor Franse uiensoep
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 5 grote uien
- 75 gram boter
- 3 tenen fijn geperste knoflook
- 1 liter runderbouillon
- 50 ml brandy (optioneel)
- 2 el bloem
- hand vol verse peterselie
- Voor het stokbrood
- 75 gram gruyere (Franse kaas)
- 1 frans stokbrood
Cooking Directions
- Snij de uien in ringen.
- Laat de boter smelten in een soeppan en voeg vervolgens de uienringen toe. Fruit deze op een laag vuur voor 15-20 min tot ze mooi zacht en goudbruin zijn.
- Voeg vervolgens de fijn geperste knoflook toe en fruit dit 5 min mee. Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat de uien allemaal een beetje bloem op zich hebben.
- Voeg vervolgens de brandy toe en kook voor 1-2 min. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat voor 15-20 min rustig koken.
- Snij ondertussen het stokbrood in plakken en rasp de gruyere.
- Grill de stukjes stokbrood met kaas onder de grill tot dat de kaas is gesmolten.
- Leg een stuk stokbroodje in een ruime soepkom en schenk de uiensoep erover. Maak het gerecht af met verse peterselie en wat zout en peper.