Gazpacho heerlijke koude soep
Pas op de soep is koud! Dat is eigenlijk de vaste uitspraak als er gazpacho op tafel staat. Het leukste is als je tafelgenoten niet weten dat het gazpacho is. Zij verwachten een warme tomatensoep maar krijgen een heerlijke frisse gezonde hap. Ik zelf vind het echt heerlijk. Voornamelijk op een warme dag. Het werkt heerlijk verkoelend.
Recept Gazpacho
Prep Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 ml tomatensap
- 1/2 komkommer geschild
- 1/2 prei
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode ui
- sap van 1/2 limoen
- scheutje tabasco
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de prei, komkommer en ui in grove stukken. Doe dit samen met de knoflook in een keukenmachine en hak dit heel fijn.
- Schenk vervolgens langzaam het tomatensap erbij en laat de keukenmachine nog 1 min door draaien.
- Breng de Gazpacho op smaak met tabasco, limoen sap, zout en peper