Gevulde kip met chorizo

Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf. Het pittige van de chorizo met ui en knoflook samen met een gebraden kip. Dit recept is tot stand gekomen door gewoon wat lekkere ingredienten in een kip te stoppen en goed te kruiden. Al met al simpel snel en lekker!
Gevulde kip met chorizo
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 1 hour, 20 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 1 hele kip
- hand vol rozemarijn
- hand vol tijm
- 1 el paprika poeder
- 200 gram spek
- 70 gram chorizo
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Versnipper de rode ui en knoflook en snij de chorizo in kleine stukken.
- Meng dit samen met de helft van de rozemarijn en tijm.
- Spoel de kip van binnen goed schoon met water en vul de kip met het ui en chorizo mengsel.
- Meng de rest van de rozemarijn en tijm samen met de olijfolie en smeer de kip hier vervolgens mee in.
- Strooi vervolgens het paprika poeder over de kip en bekleed deze met het spek.
- Doe de kip en een braadslee en braad de kip in 80 min gaar in de oven.