Gevulde kipfilet met groene pesto en pancetta
Met kip kan je ontzettend veel leuke dingen doen. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Zo kan je kip met heel veel verschillende ingrediënten vullen. Zo kan je het vullen met chorizo, zoals met het recept voor gevulde kip met chorizo van enige tijd geleden. Maar je kunt ook heerlijke combinaties maken met kipfilet. Bijvoorbeeld kip met pesto en panchetta.
Recept gevulde kipfilet met groene pesto
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 2 mooie kipfilets
- 2 el groene pesto
- 3 cherry tomaten
- stuk pecorinokaas
- 8 plakken panchetta (of bacon)
Cooking Directions
- Snij de kipfilets in het midden in de lengte open en klap ze vervolgens open. Bestreik de binnenkant van de kipfilet met pesto en beleg dit met plakjes tomaat en kaas. Vouw de kip weer dicht en bestijk vervolgens de buitenkant met pesto en wikkel de kip in de panchetta.
- Bak de kipfilet kort op hoog vuur tot de panchetta knapperig wordt. Zet het vuur vervolgens heel laag en laat de kip met de deksel op de pan nog 15 min sudderen.
- Serveer met een frisse tomaten salsa.