Gezonde Chocoladetaart
Een chocoladetaart die je mag blijven eten, wat wil je nog meer. Deze taart is gezonder dan je normale chocolade taart, maar om nou te zeggen dat het echt gezond is… Lekker is hij in ieder geval wel. Dus snel aan de slag en genieten maar.
Gezonde Chocoladetaart
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 60 minutes
Yield: 8
Ingredients
- 125 gram boter in stukjes
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 50 gram pure chocolade
- 1,25 dl water
- 60 ml donkere rum
- 30 gram walnoten
- 75 gram krenten
- 160 gram sultanarozijnen
- 170 gram rozijnen
- 40 gram gekonfijte citrusschillen
- 110 gram bloem
- 2 el cacaopoeder
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl koek- of speculaaskruiden
- 2 eieren licht geklopt
- 80 gram pure gesmolten chocolade
- 60 gram zure room
Cooking Directions
- Verwarm de oven voor op 150 graden vet een cake of tulbandvorm in.
- verwarm de boter, suiker, chocolade en het water al roerend in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Heel de pan van het vuur en roer de rum, noten, rozijnen, krenten en gekonfijte citrus schillen door het chocolademengsel.
- Roer de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakmeel en de koek- of speculaaskruiden erdoor samen met de licht geklopte eieren.
- Schep het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 1 uur af.
- Laat de taart afkoelen en roer vlak voor het serveren de gesmolten chocolade en de zure room in een kom door elkaar tot een mooi glad mengsel.
- Bestrijk de taart met het chocolademengsel en serveer.