Ghanese Jollof rijst met kip
Een super lekker recept uit Ghana. Jollof rijst met kip, mijn redding in nood tijdens mijn reis. Heerlijk kruidig en fris door de salade. Als je altijd al eens echt afrikaans wil koken is dit een geweldig recept om mee te beginnen.
Recept Jollof rijst met kip
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 50 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 1 el olie
- 2 uien
- 600 gram gepelde tomaten (uit blik)
- 3 verse tomaten
- 1 rode paprika
- 4 el tomaten puree
- 1/4 el cayenne peper
- 1 laurierblad
- 1 bouilon blokje (kip)
- 225 gram basmati rijst
- 2 kipfilets
Cooking Directions
- Snipper de uien en fruit ze aan in een pan met olie tot ze zacht zijn.
- Snij de verse tomaten in blokjes en doe ze samen met de tomaten uit blik, rode paprika, tomaten puree, wat peper en zout, cayenne peper en het laurierblad bij de uien. Voeg vervolgens 500 ml water toe samen met het verkruimelde bouilon blokje.
- Doe de deksel op de pan en laat 20 min sudderen.
- Was de rijst en voeg dit toe aan het tomaten mengsel. Breng dit aan de kook en laat het op een laag vuur met de deksel op de pan nog 25 min koken.
- Voor de kip, breng de kip op smaak met zout, peper en cayenne peper en vet ze iets in met olie. Bak ze aan in de pan zodat ze een krokante buitenkant krijgen. Doe ze vervolgens in een voorverwarme oven (180C.) en gaar de kip in 20 min.