Indiase vis curry
Vandaag een heerlijk recept uit de Indiase keuken. We hebben al meerdere curry’s voorbij zien komen, maar nog geen met vis. Het leuke van vis curry’s is dat je zelf kan kiezen wat voor vis je kiest. Je kunt kiezen voor kabeljauw, zeebaars of voor schelpdieren als sint-jacobs schelpen. Je kunt er dus vele kanten mee op.
Indiaase vis curry recept
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Yield: 2
Ingredients
- 300 gram witvis
- 125 ml water
- 125 dl kokos creme
- 2 el paprika poeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl geelwortel poeder
- 2 sjalotten
- 1 tl verse gember
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij de vis in grove stukken van ongeveer 5-7cm groot
- Snij de sjalotten in ringen en fruit ze aan in een hapjespan met wat olie tot de randen ligt bruin worden.
- Voeg de fijn gesneden gember toe en bak kort mee. Doe nu het water erbij en alle kruiden.
- Laat dit aan de kook komen en laat 5 min door koken. Voeg vervolgens de kokos creme toe en breng dit aan de kook.
- Pocheer nu de vis in 5-8 min gaar in de saus.
- Serveer de curry met basmatirijst en naan.