Instant pot butter chicken recept

Instant pot butter chicken recept is een heel eenvoudig en snel recept wat mijn guilty pleasure oplost van Indiaas bestellen op een door de weekse dag. De ingrediënten in dit recept zijn misschien niet allemaal traditioneel, maar de smaak is er zeker niet minder om. Wat het handige is van dit recept is dat je eigenlijk weinig nodig hebt dat slecht houdbaar is. Dus een groot deel van de ingrediënten voor dit butter chicken recept heb je altijd in huis. Daarnaast is het ook nog eens redelijk snel klaar door het gebruik van de Instant pot.
De eerste keer dat ik dit maakte was ik zelf ook wat sceptisch. Maar geloof me, dit wil je proberen. Dit recept staat bij ons nu op de favorietenlijst. Hopelijk ook snel bij jou.
Instant pot Butter chicken
- 800 gram kippendijen
- 2,5 el chilipoeder
- 1 el citroensap
- 4 el boter (ongezouten)
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 2 cm gember (fijngeraspt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 el ketchup
- 1 tl garam masala
- 2 el suiker
- 1 tl zout
- 180 ml water
- 180 ml slagroom
- 2 el koriander (fijngehakt)
Snij de kip in blokjes van ongeveer 2 cm grootte en marineer met citroensap en de helft van het chilipoeder en zet apart.
Zet de Instant pot op saute stant en laat warm worden. Voeg vervolgens de boter toe en laat smelten. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak kort in de boter. Doe de kip erbij en bak deze tot de kip wit wordt. Voeg de overgebleven chilipoeder, garam masala, suiker, zout en het water toe. Doe de deksel op de Instant pot en kies voor het Manual programma High pressure voor 10 min.
Als de 10 min voorbij zijn kies dan voor Quick Release (druk wegnemen door het ventiel open te zetten). Als de druk is afgenomen, doe de Instant pot open en roer de slagroom en de koriander er door.
Serveer de Butter Chicken met gestoomde rijst en mango chutney