Italiaanse kebabs met rundvlees voor de BBQ
Het barbecue seizoen is in volle gang, maar waarom blijven we altijd hangen op hamburgers en speklappen. Om eerlijk te zijn, vind ik dat niks. Een barbecue kan zo veel meer zijn. Heerlijk lekker tafelen tot laat in de avond met heerlijk eten met een houtskool smaakje. Echt zomer in mijn idee.
Rundvlees kekabs met salie
Prep Time: 1 hour
Cook Time: 8 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 300 gram rundvlees
- 2 italiaanse worstjes (of runderworstjes)
- 4 dikke pakken pancetta (of ontbijtspek)
- 18 verse salieblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 1/2 citroen (rasp en sap)
- 4 el olijfolie
- 4 stevige rozemarijn takken
- zout & peper
Cooking Directions
- Snij het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 2,5 cm. Snij elke worst in 6 stukken en snij de pancetta in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
- Stamp de knoflook samen met 6 salieblaadjes en de rasp van de citroen tot pulp. Voeg vervolgens hier de olijfolie en het citroen sap bij. Breng verder op smaak met zout en peper. Doe de marinade bij het vlees en laat 1-3 uur intrekken.
- Bij het gebruik van rozemarijn takken als spies zorg er dan voor dat 3/4 van de stok vrij is van naalden. Rijg nu eerst een stuk pancetta vervolgens een blaadje salie, dan een stukje worst en tot slot een stukje rundvlees aan de spies. Herhaal dit tot er druk stukjes worst aan de spies zitten en sluit af met een blaadje salie en een stukje pancetta. (gebruik je gewone spiezen, prik dan een klein rozemarijn takje aan de bovenkant van het vlees)
- Grill de spiesen in 6-8 min gaar op de barbecue.