Italiaanse tiramisu
Een Italiaanse heerlijkheid. Dit toetje heeft alles wat je van een toetje verlangt. Knapperig, fris, chocolade achtige koffie en drank in een. Een geweldige afsluiter voor een geslaagd etentje. Je kan het in de ochtend al maken zodat je lekker aan tafel kan blijven tijdens het eten.
Recept Tiramisu
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 60 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 500 gram mascarpone
- 4 eigelen
- 3 eiwitten
- 250 ml slagroom
- 70 gram witte basterdsuiker
- 1 a 2 pakken lange vingers
- 2 kopjes espresso (of sterke koffie)
- 4 eetlepels rum of contreau
- 6 el cacaopoeder
Cooking Directions
- Meng de koffie met de rum.
- Klop de eiwitten stijf met de hand of met een mixer en klop vervolgens ook de slagroom stijf.
- Meng het eigeel met de suiker en klop hierdoor de mascarpone.
- Vouw vervolgens het eiwit en de slagroom door het mascarponemengsel.
- Leg in een grote schaal een laag lange vingers en giet hierover de helft van de koffie met rum. Bedek dit vervolgens met de helft van het mascarponemengsel. Leg er vervolgens weer een laag lange vingers op, koffie met rum en maak het af met een laatste laag mascarpone.
- Zet de schaal dan vervolgens minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Vlak voor het opdienen strooi je het cacaopoeder erover.